WAAROM VERSCHILLENDE VERVOERDERS HANDIG ZIJN
Ik krijg regelmatig de vraag: “waarom zou ik versturen via meerdere vervoerders?” Logisch, zeker als je niet dagelijks met logistiek bezig bent. In deze blog vijf redenen voor het kiezen van meer vervoerders. Of?
1. Goedkoper verzenden
Je zou denken dat het bundelen van verzendvolumes de hoogste kortingen oplevert, echter juist door volumes te spreiden over meerdere partijen, en hierover slim te onderhandelen, kunnen we écht de beste besparingen halen. Niet geheel toevallig is dit een van de ingrediënten van het BUZ business model. Ook op af en toe basis kunnen er grote verschillen zijn. Verstuur je bijvoorbeeld wel eens een grote order met veel pakketten naar Duitsland, dan kunnen de prijsverschillen tussen vervoerders oplopen tot tientallen euro’s per zending, laat staan bij verzenden naar Zuid-Europa.
2. Risicospreiding
Er staat nogal wat op het spel met jouw leveringen. Niet, of te laat, leveren is schadelijk voor jouw handel. Jij krijgt de schuld als de bezorging vertraagd is, zelfs als blijkt dat de vervoerder fout zat. Zeker op drukke momenten, net voor de feestdagen, is de kans op deze vertragingen aanzienlijk. Een bekend voorbeeld zijn de stakingen van PostNL en recent nog van BPost in België toen duizenden zendingen te laat werden geleverd. Amazon compenseerde haar klanten met cadeaubonnen en wij schakelden direct over op andere opties binnen ons netwerk, waardoor onze klanten minimaal last hadden van de stakingen.
3. Leveringen in het Buitenland
In Nederland kunnen we prima met een nationale vervoerder leveren, maar dit wordt het bij langere afstanden al snel lastig. Nationale vervoerders als PostNL geven hun internationale zendingen namelijk uit handen aan andere postbedrijven. De gevolgen zijn langere levertijden en de kans op fouten stijgt door vertragingen en onvolledige Track & Trace informatie. Een plaatselijke vervoerder of bezorgoptie is vaak goedkoper, maar ook veel malen makkelijker. Meerdere variaties voor handen hebben, loont dus ook hier.
4. Verschillende afmetingen
Afmetingen binnen de standaard zijn makkelijk te versturen, maar als het pakket of de zending zwaarder dan 30 kilo is of er een lange zijde van meer dan 120 centimeter aan het pakket zit, dan wordt het knap lastig de geschikte partner te vinden. Zeker bedrijven in de woonbranche werken daarom regelmatig samen met gespecialiseerde transporteurs of met BUZ.
5. Unieke services
Door de groei van e-commerce groeien en innoveren wij lekker door. Bijna maandelijks lezen we over nieuwe bezorgopties waarmee de consument nog beter bediend wordt. Neem de recente voorbeelden van pakketdiensten, die tijdvakken van 1 uur aanbieden, of PostNL dat nu ook keukens gaat installeren. Door de explosieve groei van het aantal bezorgopties zien we tegenwoordig steeds meer webshops die de mooiste opties met elkaar combineren. Toonaangevend in deze trend is Coolblue dat de ‘standaard’ pakketbezorging van PostNL aanvult met same-day delivery, maar nu ook fysieke winkels opent. Zalando werkt ook in eigen land samen met meerdere vervoerders, omdat bleek dat sommige klanten de service van bijvoorbeeld DHL verkiezen boven die van de huis vervoerder van Zalando. De eindklant bepaalt en dat is een goede ontwikkeling.
Samenwerken
Samenwerking met meerdere vervoerders is natuurlijk niet voor ieder bedrijf of webshop noodzakelijk. Tussen de allergrootste webshops in de branche komt men partijen tegen die exclusief werken met één vervoerder, toch worden de voordelen van het werken met meerdere vervoerders steeds duidelijker. Bij Boekuwzending.com kijken wij voor onze klanten altijd welke vervoerder het beste past bij de verzend wensen. Wij doen dat ook graag voor jou!
Ik hoor graag jullie mening!