Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzendtool
Snel eigen verzendlabels aanmaken
Koppel jouw webshop met onze verzendsoftware
| Bekijk onze reviews!

In drie stappen een pallet verzenden

Bereken de prijs voor jouw pakket - Pakket versturen

Bereken prijs

Heb je eenmalig een pallet die verzonden moet worden? Klik bovenstaand op groene knop Direct verzenden en ontvang een prijs voor jouw zending, kies de best passende optie en vul alle gegevens in om de pallet te verzenden. Het BUZ team gaat dan direct voor jou aan de slag om de pallet te versturen. Zijn er meerdere keren in de week pallets te verzenden? Maak dan gebruik van onze gratis online verzendtool, vraag direct jouw persoonlijke account aan.

Verzendlabel scannen - Pakket versturen

Label & Verzend

Laad- en losadres doorgegeven? Plak het toegestuurde etiket op de pallet en de chauffeur komt bij jou langs om de pallet te laden. Weet je niet zeker of er documenten nodig zijn voor de zending? Wij geven jou graag advies. Boek snel de pallet in en de chauffeur komt langs op de dag wanneer het jou uitkomt!

Track and Trace - Pakket versturen

Volg zending

Wil je zelf de track en trace volgen? Dat kan, maar wij hebben iets speciaals voor jou. Iedere dag bezorgen wij heel veel snelle glimlachen en deze willen wij jou uiteraard ook bezorgen. Hoe? Dat is heel simpel, in ieder geval voor jou. Wij houden alle zendingen pro-actief in de gaten, dus wij weten precies hoe het gaat met alle zendingen. Is de zending bezorgd? Dan hoor je dat ook direct van ons. Afleverbewijs beschikbaar? Ook dat hoor je direct van ons. Wat wil je nog meer?

Pallet versturen

Je ziet ze vaak genoeg staan. Grote vierkante pakketten verpakt in plastic. Een palletzending. Het verschepen van goederen op verpakte pallets is een van de meest veilige manieren om goederen van A naar B te verzenden. We vertellen je hoe je snel en makkelijk pallets kunt versturen.

Wat is een pallet?

Een pallet is een houten of kunststof plateau waarop goederen kunnen worden opgeslagen en verzonden. Het is een goede optie om grote pakketten of meerdere kleine pakketten op te vervoeren. Afhankelijk van het gewicht is een palletzending soms verplicht, omdat logistiek medewerkers tot een bepaald aantal kilo mogen tillen. Bovendien zorgt het verzenden van goederen op pallets ervoor dat de goederen niet beschadigd raken.

Welke soort pallets kun je versturen?

Er zijn meerdere soorten pallets verkrijgbaar. De materialen en de afmetingen kunnen verschillen. Daarnaast zijn er pallets in verschillende kleuren, hoogtes, met of zonder randen of antislip. Een houten pallet is goedkoper, maar gaat minder lang mee. Echter, een houten pallet is te repareren en een kunststof pallet niet. Bij het kopen van een pallet is het ook belangrijk om op te letten of de pallet voldoet aan alle Europese normen. Steeds meer landen stellen namelijk strengere eisen aan het gebruik van houten pallets.

Europallets

Kies je voor europallets, dan kies je voor de meest gangbare optie in de markt. Europallets zijn houten pallets met afmetingen en specificaties die zijn vastgelegd door de European Pallet Association. Je kunt deze pallets herkennen aan een brandmerk.

Blokpallets

Blokpallets zijn groter dan europallets. Blokpallets worden opgebouwd met blokken en kunnen andere afmetingen hebben. Vaak wordt een pallet met een afmeting van 100 x 120 cm bedoeld, wat iets groter is dan een standaard pallet die een afmeting van 80 x 120 cm heeft. Blokpallets gebruik je voor logistieke doeleinden en kunnen tot 1500 kilo aan gewicht dragen.

Pallets versturen binnen Nederland

Een pallet versturen kan met verschillende vervoerders. Binnen Nederland wordt een pallet meestal binnen 24 uur verzonden. Iedere vervoerder hanteert andere voorwaarden. Dat kan soms best lastig zijn. Met Boekuwzending kun je dit makkelijk maken voor jezelf. Wij selecteren verschillende vervoerders voor jou en tonen jou de opties die het beste bij jou passen. Jij kan vervolgens zelf kiezen met welke vervoerder jij jouw pallet wil versturen. Zo verstuur je snel en efficiënt pallets naar de gewenste bestemming.

Pallets versturen naar het buitenland

De meeste bekende vervoerders verzenden ook naar het buitenland. Bij een zending naar het buitenland moet je extra goed letten op het maximaal toegestane gewicht. Nederland, de Benelux, Europa en de rest van de wereld hanteren verschillende maximumgewichten. Zoek dit dus van tevoren goed uit en kijk goed naar het maximale formaat van de pallet.

Gebruik je een houten pallet? Let dan ook goed op de eisen en de regelgeving rondom het versturen van een pallet. Controleer bovendien goed of het land van bestemming houten pallets accepteert en wat de voorwaarden zijn. Verstuur je een pallet naar een land buiten Europa? In dat geval heb je altijd een douaneformulier nodig.

Goedkoop een pallet versturen

Hoe goedkoop een pallet versturen is hangt af van de afmetingen, het gewicht en het afleveradres. Binnen Nederland kun je meestal goedkoop een pallet versturen. Een pallet versturen naar het buitenland is duurder. Daarbij geldt dat verschillende landen, verschillende tarieven hanteren. Met Boekuwzending kan jij gelijk de prijs van jouw zending berekenen en zo goedkoop een pallet verzenden!

Pallets versturen met Boekuwzending.com

Een pallet versturen doe jij eenvoudig en snel met Boekuwzending. Zorg ervoor dat de juiste laad- en losgegevens bekend zijn met onder andere adresgegevens, contactpersonen en bijzonderheden. Adres doorgegeven? Dan versturen wij je het etiket en komt een van onze chauffeurs langs om de zending op te halen. Ook makkelijk een pallet versturen? Boekuwzending helpt jou graag verder!

Alles in één!

Heb je naast pallets ook pakketten en documenten te verzenden? Dat verzorgen wij ook graag voor jou. Makkelijker kan niet, alles onder één dak. Een verzendtool voor al jouw zendingen, een aanspreekpunt en heel veel snelle glimlachen. Start vandaag nog!

Jouw pakket afleveren - Pakket versturen

100% glimlachgarantie

Het team van Boekuwzending.com bezorgt uiteraard graag pallets en alle soorten zendingen. Alleen is er een ding wat wij het allerliefste bezorgen en dat is een snelle glimlach. Klanten beoordelen ons met een 9,2! Dat is niet voor niets, want wij werken daar elke dag hard voor. Dat doen we door o.a. ons klantenthousiasme, snelle reactietijd en iedere dag 2% beter zijn. Wanneer mogen wij jou een glimlach bezorgen?

Snel, sneller, snelst!

Bereken binnen 2 klikken een tarief voor het verzenden van pallets en boek de zending voor 16:00 in en de chauffeur kan dezelfde dag nog bij je langs komen. Sneller en makkelijker kan niet, het enige wat jij hoeft te doen is het boeken van de zending en de rest regelen wij voor jou. Vraag vrijblijvend een persoonlijk account op!

Back To Top