Ga naar hoofdinhoud
Gratis verzendtool
Snel eigen verzendlabels aanmaken
Koppel jouw webshop met onze verzendsoftware
| Bekijk onze reviews!

Crisis zorgt voor leuke ideeën

Crisis zorgt voor leuke ideeën, meer pakketten en meer wenskaarten

PostNL bezorgt actueel weer meer wenskaarten dan normaal. Ik vind het sowieso leuk om kaarten te krijgen en wil iedereen uitdagen om kaarten naar mij te sturen !haha Andersom versturen wij altijd al kaarten het hele jaar door. Voor een geboorte, verjaardag of voor een beoordeling sturen wij een kaartje. Ook een leuke tip met een potentiele klant voor het verzenden van pakketten of pallets ontvangt een leuk kaartje in de huisstijl. Het verbaasd mij dat we daar bijna altijd een persoonlijk reactie van terug krijgen, zo leuk vinden ze het. Nu juist in deze crisis tijd zitten meer mensen echt te wachten op een kaartje of andere vormen van aandacht. Doen!

 

Ook de pakketbezorging draait overuren doordat veel winkels gesloten waren en er nu veel meer online besteld word, ook door de 55 plussers. Ook wij hebben 100% meer pakketten dan vorig jaar. Hiervoor moeten we creatief denken en soms meerdere ritten naar klanten maken. PostNL kiest er soms voor om klanten een dag of meerdere dagen niet af te halen, zodat hun netwerken niet over belast raken. DHL heeft een groot aantal dagen de “grote” pakketten geweigerd. De gevolgen van de pandemie voor de wat langere termijn laten zich lastig voorspellen, maar ik zie alleen maar uitdagingen. Door de intelligente lockdown zien ze in de Brabantse ziekenhuizen een tendens: minder opnames. Wij zien ook een ontwikkeling, maar dan van bestelde artikelen! Het was dus een goed eerste kwartaal voor pakketbezorgers en persoonlijk denk ik, dat deze tendens zich na de crisis blijft voortzetten, omdat nu alle groepen in de samenleving kennis hebben gemaakt met online bestellen.

 

Goed om te zien dat restaurants nu allemaal zijn gaan bezorgen. Picnic en Albert kunnen de aantallen niet aan en de beroemde wachtlijst van Picnic met wachtverzachters is natuurlijk fantastisch. Zelf hebben wij een klant, Kbas, die normaal in tassen zit en nu slim inspeelt op de markt door mondkapjes te verkopen. Er gaan er honderden per dag weg. Onze fotograaf, Martine Goulmy, maakte een rapportage met mensen achter het raam, ook heel leuk om te zien. Hebben jullie ook beren achter het raam gezet voor de Berenroute? Onze klant Puzzelwereld verkoopt zich helemaal gek op Bol.com. Kortom Nederland is innovatief genoeg en dat vind ik veel leuker dan de negatieve ondernemers die alleen zeuren over de situatie en leunen op de overheid. Sta op en ga ervoor. Alleen dan kunnen we de situatie verslaan!

 

Back To Top
1